SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Kars Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" adlı etkinlik, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Bursa Şubesi tarafından 5-7 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen etkinlik, Kars Sarıkamış'ta 109 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik'i anma amacını taşıdı.

Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program, 1. Dünya Savaşı'nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu tarafından başlatılmıştı. Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GÖKTAŞ, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya POLAT, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım MADAK, AK Parti Kars Milletvekili Adem ÇALKIN, Sarıkamış Kaymakamı Enis ASLANTATAR, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ile birçok siyasetçi ve bürokrat katıldı.

Etkinlik, soğuk havaya rağmen yurt içi ve dışından gelen genç ve yaşlı birçok vatandaşın sabahın erken saatlerinde Kızılçubuk Zirvesi'nde buluşmasıyla başladı. Otobüslerle zirveye ulaşan katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla donatılmış bir şekilde yürüyüşe geçerek toplanma alanına ulaştı. Binlerce kişi, dua ettikten sonra Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doğru ilerleyerek Türk bayrağı taşıyan 100 metre uzunluğundaki alayla birlikte yürüyüşü tamamladı.

Yürüyüş, Sarıkamış ilçesindeki Ay-Yıldızlı Tören Alanı'nda sona erdi, bu anlamlı etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, şehitleri anma ve milli birlik duygularını paylaşma fırsatı buldu.

Paylaş