GAZİ KARTLARININ SPOR MÜSABAKALARINDA GEÇMESİ İÇİN VERİLEN DİLEKÇEYE ( CEVABEN YAZI METNİ )

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak 29.07.2015 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonuna gazi ve şehit ailelerine verilen kartlarla spor müsabaka yerlerine girebilmesi için verdiğimiz dilekçeye cevap olarak aşağıda ki metin gönderilmiştir.

TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ BURSA  ŞUBE BAŞKANLIĞI' NA

İlgi : 29.07.2015 tarih ve 16(11.E)15/102 sayılı yazınız.
 

        14 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet Ve Düzensizliği Önleme Kanunu'nun 5. Maddesi'nin 4.fıkrası şu şekildedir: Madde 5.4 : ‘'Spor müsabakalarının yapıldığı alanlara girişi sağlayacak biletler , elektronik sistem üzerinden oluşturulur. Bilet satın almak isteyen kişilerle ilgili olarak , üzerinde adı ,soyadı,Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve fotoğrafı olan bir elektronik kart oluşturulur. Kişinin yabancı olması halinde kart üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yerine uyruğu olduğu devletin adı ile Türkiye'ye giriş yaptığı pasaportun seri numarası kaydedilir. Bilet satışları kişilere özgü elektronik kart üzerinden yapılabilir. Spor müsabakalarına , kişi ancak adına düzenlenen elektronik kart ile izleyici olarak girebilir. Spor müsabakasına izleyici olarak girecek kişilerin kontrolünü ev sahibi kulüp yapmakla yükümlüdür. Bu yükümlülük ev sahibi olmayan müsabakalarda, müsabakaya katılan her iki kulüp ; milli müsabakalarda ise , ilgili federasyon tarafından yerine getirilir.

         Bu kanun maddesinde açıkça ifade edildiği üzere elektronik kart kullanımının zorunlu olduğu Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig müsabakalarına izleyici olarak girmek isteyen tüm vatandaşlarımız elektronik kart (mevcut uygulamada passolig Kart ) sahibi olmak mecburiyetindedir. Bunun yanında ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde Gazi ve Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak , stadyumlarda müsabakaları izleyebilecekleri nitelikte yer tahsisi kulüplerimiz tarafından yapılmaktadır.

         Ancak Gazi ve Engelli vatandaşlarımızın ; STSL ve PTT 1. Lig müsabakalarında kendileri için ayrılmış olan bu bölümlere girebilmeleri için öncelikle elektronik kart /passolig kart sahibi olmaları gerekmektedir.
             

          Elektronik kart sahibi olan Gazi ve Engelli vatandaşlarımıza müsabakayı izlemeleri için gereken elektronik bilet atamaları stadyum bilet gişelerinde tüm takımlarımız tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. 6222 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde elektronik kart (passolig) olmaksızın engelli ya da gazi kartlarıyla STSL ve PTT 1. Lig müsabakalarına giriş imkanı bulunmamaktadır.

          Saygılarımla

                                                                                          

 

                                                                                                                                                                                                     Özcan ŞEPİK
                                                                                                                                                                                       Genel Sekreter Yardımcısı

                                                     

  • Etiketler:
Paylaş