Ve vakit o gecedir ki

Bütün geceler ona hayran.

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecemiz mübarek olsun…

On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken,

Kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde Gecesi’ne erişmenin heyecan ve coşkusunu tüm Müslümanlar olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, “Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.” mealindeki ayetle, bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir. Hiç şüphesiz bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır.

Yüce Allah’ın tüm insanlığa kurtuluş çağrısı olarak göndermiş olduğu Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin kâinata yayıldığı, ilahi rahmet ve lütufların bol olduğu bu gecenin tüm insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını diliyor, başta kıymetli Şehit aileleri ve Gaziler olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyoruz.

Paylaş