Afyonkarahisar daki Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na ait mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan Bursalı Tolga Taştan'ın Şehit oluşunun üç üncü yılı olan 05.09.2015 tarihinde Şehit olduğu mühimmat deposunun önünde sevenlerinin katılımı ile haklı feryat ve dualarıyla anıldı.

                 Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar şubesi ve Belediye Başkanı Sayın Burhanettin ÇOBAN organize ettikleri mevlit programı mühimmat deposunun dışında bulunan camii'nin önünde kurulan çadırda burada şehit düşen 25 askerimiz için kuran okutuldu. Mevlit programına şehit aileleri gaziler çeşitli partilerden vekiller İl Vali yardımcısı ve vatandaşlar katıldı. İki şehit babası mevlit bitiminde birer konuşma yaptılar konuşmanın genel içeriği olarak burada yaşanan olayın üç yıl olmasına rağmen bir sonuç alınmadığını devam eden mahkeme'nin de bu olayı burada şehit düşen subayların üzerine yıkılmak istendiğini çünkü onlar mezarlarından kalkıp ifade veremeyecekleri için suçu o şehitlerimize yüklemek istiyorlar ve bu olayı böyle kapatmak istiyorlar dediler. Şehit babası Ali TAŞTAN bu olayın aydınlatılması için meclisten araştırma komisyonu kurulmasını istedim red cevabı geldi dedi bu olayın aydınlığa çıkması konusunda son nefesimi verinceye kadar mücadele edeceğini önümüzdeki seçimlerden sonra tekrar meclise dilekçe vererek komisyon kurulması ve 25 aileye gerçeğin anlatılmasını talep edeceğiz dedi. Bizler siyasilerden çocuklarımız geri getirmelerini istemiyoruz isteseler de geri getiremezler bizler çocuklarımızın katillerini istiyoruz dedi. Ayrıca Siyasiler bizlerin yanına gelip her türlü destek oluruz diyorlar bizlerin ellerine birer kart sıkıştırıp beni bu numaradan araya bilirsin ne gerekirse yardımcı oluruz diyorlar. Arıyoruz telefonlara çıkan yok hepsi çocuklarımızı toprağın altına girene kadar sonra ailenle kendi başına kalıyorsun bizlere o kadar değer veriyorlar ki benim gazimi benim şehit ailemi devletin vermiş olduğu kartı gösterince para istiyorlar hakaret ediyorlar aşağılıyorlar ve çeşitli konulara maruz kalıyorlar. İşte bize verilen değer bunlar sadece bazıları diyerek sözlerine teşekkür ederek son verdi.

                Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi olarak Şehit babası Ali TAŞTAN ın yanında olmak için gazi ve şehit aileleri olarak destek verdik çünkü bizle de bu acıları yaşayan kişileriz. Afyonkarahisar'daki Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na ait mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerimize Allahtan rahmet her yıl bu olayı tekrar tekrar yaşayan gözleri yaşlı ailelerimize Allahtan sabır dileriz. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun.


                           

                                                                                                                                                                                    Yönetim Kurulu Adına
                                                                                                                                                                                              Metin ŞENOL

  • Etiketler:
Paylaş