YILDIRIM BELEDİYESİ 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Yıldırım Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, engelli gençler ve aileleri yemekte bir araya getirdi.

Barış Manço Kültür Merkezinde Düzenlenen Etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, Millet Vekilleri Bursa Vali Yardımcısı Ergün GÜNGÖR Yıldırım Kaymakamı Mehmet AYDIN Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı EDEBALİ Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aykut ÖNEŞ AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi YAZICI Yıldırım İlçe Müftüsü Osman ŞEN Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Uzman-Sosyolog  Dr. Pelin FEYMİ Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL Engelli Dernekleri Başkanları ve üyeleri ile  İlçe Muhtarlarının yanısıra çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı etkinlikte, engellilere tekerlekli sandalye dağıtılırken, başarılı engelli gençlere de çeşitli ödüller verildi.

Gecede konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, anlamlı etkinliği gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür ederek, şunları söyledi:

“İnsanın çok olduğu, insanlığın kıt olduğu bir dönemdeyiz. Varlık ve yokluk iç içe. Kolun olmaması, gözün olmaması  engel değildir. Engel olan vicdanların paslı olmasıdır. İnsan olamamaktır. Dünyanın halini görüyorsunuz. Yanıbaşımızda insanlık öldürülüyor. Türkiye bu olup bitenlere karşı bin merhamet ülkesi olarak sesini yükselten tek ülke. Birileri teröristlere gösterdikleri ilgiyi mülteci çocuklarına, engelli kardeşlerimize göstermiyor. Belediyelerimiz, devletin tüm yetkilileri olarak sizlerin yanınızdayız. Yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sözüm ona engelsiz olanların kafalarındaki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Hükümet olarak engellilerin sorunlarını kaldırmak için çok önemli adımlar attık. Engelliler Kanunu'nu çıkardık. Evde bakım uygulaması getirdik. Binlerce kardeşimiz bu imkandan yararlanıyor. Engelli çocuğu olan anneye erken emekli olma imkanı getirdik. Kamuya çok sayıda engelli memur aldık. Engelsiz bakışın çok daha yaygınlaştığı günler temenni ediyorum.”

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, belediye olarak göreve geldikleri günden itibaren engellilerin hayatını kolaylaştıracak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Bunlardan en önemlisi de Engelsiz Yaşam Merkezi projemiz. 12 bin metrekare alanı kamulaştırdık. Bu merkez belki de Türkiye'de bir ilk olacak. Engelli kardeşlerimiz burada her türlü faaliyette bulunabilecek. Milletvekilimiz Bennur Karaburun ile birlikte yürütüyoruz. Arsa konusunu çözdük. En kısa zamanda hayata geçirerek engellilerin hizmetine sunacağız. Dezavantajlı gruplarımızla birlikte güzel oluruz bir arada yaşama kültürünü geliştirmeliyiz” diye konuştu.

 

Paylaş