HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'nde 16 askeri ile şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, anne- babasının yaşadığı Bursa'da bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kurmay Yarbay Çelikcan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askeri helikopter ile Bursa'ya getirildi.

          Malatya'da görevli iken, geçici görevle gittiği Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde terör örgütü mensuplarının saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın cenazesini taşıyan askeri uçak öğle saatlerinde Yenişehir'e indi. Cenaze daha sonra eşi Doktor Gaye Çelikcan'ın da bindiği askeri helikoptere konuldu. Helikopter saat 13.30 sıralarında cenaze namazının kılınacağı Mihraplı Camisi'nin bulunduğu alana yakın olan piste indi. Şehit Yarbay'ın cenazesi omuzlarda taşınırken onu mihraplı camii ne ve civarına sığmayan binlerce kişi ve askerler karşıladı tüm toplum bir yumruk olmuşçasına şehidimize selam durdu ve Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları ile karşılandı.

          Yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan'ın, eşinin fotoğrafına sımsıkı sarılması dikkat çekti. Şehit düşen eşinin fotoğrafını taşıması yürekleri dağladı Şehit Yarbay'ın cenazesinin geç gelmesi nedeniyle öğle ezanı 15 dakika geç okundu. öğlen namazından sonra cenaze namazı Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırıldı. Top arabasına konulan şehit cenazesi bir süre ilerledikten sonra cenaze arabasına nakledildi ve buradan helallik alınmak üzere babasının Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın naşı baba ocağından alınarak Hamitler şehitliğine defnedildi. 

          Son günlerde yaşanan terör olaylarında 65 günde 111 asker ve polisimiz şehit edildi. Hiçbir basın yayın organları şehitlerimizin yanında gazi olan eskerlerimizi gündeme getirmemektedirler bu kanın durdurulması konusunda hangi düşünceye hangi inanca hangi renge sahip olursa olsun ellerini değil gövdelerini bu kanın durması için koymalılar . Hiç kimse sanmasın ki bu ataş beni yakmaz her an sizi de yakabilir bu yüzden geç kalmadan bütün toplum üzerine düşenin fazlasını yapmak zorunda. Birlik ve beraberliğimize zarar gelmemesi temennilerimizle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği olarak Tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine sabırlar diler tüm ulusumuzun başı sağ olsun.


                                                                                                                                                                                              Yönetim Kurulu Adına
                                                                                                                                                                                                      Metin ŞENOL

  • Etiketler:
Paylaş