BURSA’DA KORKU

    Bursanın'nın tarihi ve turistik merkezi olan Ulu Cami yakınlarında dün canlı bomba dehşeti yaşandı. Saldırı saat 17.26'da meydana geldi. İkindi namazının ardından bir cenazenin kaldırıldığı Ulu Cami'deki kalabalığın dağılmasından sonra bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın üzerindeki bombayı patlattı.Patlama şehir merkezinin büyük bölümünde duyulurken korku ve panik yaşandı. Şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar oldu. Kısa süren paniğin ardından çevredekiler yaralıların yardımına koştu. Olay yerine Polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralananlar hastanelere kaldırıldı. Bölge polis tarafından boşaltıldı.

    Emniyet yetkilileri, saldırıyı yapan 20-25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğünü söyledi. Teröristin turist kafilesi ya da cenazeyi hedef almış olabileceği ancak patlamanın erken meydana geldiği sanılıyor. Siyah uzun manto giydiği, başörtüsü taktığı belirtilen canlı bombanın patlama sırasında yakın mesafede kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçtiği kaydedildi. Saldırıda ilk etapta 14 kişinin yaralandığı açıklandı.

     İntihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Patlamada yaralanan Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık Muradiye, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve SerkanAslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

     Bu hain saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza Allahtan acil şifalar diler, bir daha bu ve buna benzer olayların yaşanmaması için toplumumuzun tüm kesimlerinin birlik beraberli içinde daha duyarlı olmasını en ufak olumsuzlıkta emniyet güçlerine bildirmeleri, sağlıklı ve huzurlu bir biçimde yaşamaya devam etmek dileklerimizle.

     Metin ŞENOL

     BAŞKAN

Paylaş