NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI BOZBEY GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ İLE İFTAR SOFRASINDA

   14.06.2016 tarihindeki iftar sofrasında Şehit aileleri ve gazilerden helallik isteyen Bozbey,“Dileğimiz, ülkemize yönelik tüm tehditlerin, bizi ayrıştırmaya, ötekileştirmeye iten tüm çabaların artık sona ermesidir. Teröre, teröriste destek verene lanet ediyorum” dedi. Nilüfer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’da şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi tarafından Sheraton Otel’de düzenlenen iftara Bursa ve ilçelerde yaşayan 600’e yakın şehit ailesi, gazi ve yakını ile katılım sağladık.

   Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ev sahipliğini yaptığı iftarda Bursa Merkez Komutanı Jandarma Albay Cengiz Akçay, Personel Şube Müdürü Jandarma Personel Albay Ramazan Kurt, 3’üncü İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Mesut İnan, Erkan Başkanı Jandarma Albay Kemal Şahintürk, Askeri Hastane Baştabip Yardımcısı Sedat Akyol, Orduevi Müdürü Personel Albay Şanel Yılmaz, TSK Kış Eğitim Merkez Komutanı Emre Kısa, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Bursa İl Müftü Yardımcısı İsmet Ataç, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Beyazıt Tuna, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol olarak katılım gerçekleştirdik.

   Geniş katılımın olduğu iftarda ezanın okunmasının ardından hep birlikte oruç açıldı. Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk’ün yemek duasını yaptığı iftarda Başkan Bozbey, böyle güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getirdi. Şehitlerin ve gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir yurttaş üzerinde hakkı olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “O nedenle hakkınızı helal edin” diyerek şehit aileleri, gazi ve yakınlarından helallik istedi.Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek terörü ve teröre destek verenleri lanetledi. Bozbey, “İftar sofrasından bir kez daha dileğimiz, ülkemize yönelik tüm tehditlerin, bizi ayrıştırmaya, ötekileştirmeye iten tüm çabaların artık sona ermesidir” dedi. Başkan Bozbey, “Teröre, teröriste destek verene lanet ediyorum. Artık bu güzel vatanın her yerinde barışın hakim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bozbey konuşmasına şöyle devam etti: “Evlatlarımızı, kınalı kuzularımızı, canlarımızı zamansız gelen ölümlere feda etmeyelim. Hep birlikte barış için dua edelim. Yüreklerimizden gelen sevgi ve barış sözcüklerini gök kubbeye yükseltelim. Bu mübarek Ramazan akşamında, tüm şehitlerimize ve vefat eden tüm gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ve tüm yakınlarına da uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum.”Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Beyazıt Tuna da yaptığı konuşmada Nilüfer Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde üyeleriyle birlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

   İlk defa böyle bir büyük organizasyona katıldığımı belirtip Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol olarak dernek adına Nilüfer Belediye Başkan Bozbey’e plaket vererek teşekkür ettim.

   Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Beyazıt Tuna ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol olarak şahsıma  Nilüfer Belediyesi’nin öncülüğünde 5 bin 990 kişiyle birlikte yapılan Atatürk’ün canlı portresi ‘Duruyoruz’ tablosunu hediye etti.

   On iki ayın sultanı olan bu güzel ramazan ayında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesine üye olan ve olmayan gazi ve şehit ailelerini nezih bir ortamda ağırladıkları için başta Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Bozbey ve çalışma arkadaşlarına tekrardan şahsım yönetimim ve üyelerimin adına teşekkür eder çalışmaların da başarılar dileriz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

 

Paylaş