OSMANGAZİ MÜFTÜMÜZÜ ZİYARET

   Derneğimiz 26 Ağustos 1915 yılında kurulmuş olup 18 Haziran 1983 te Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adını almış ve 2847 sayılı kanunla kamu yararına çalışan dernek statüsüne alınmıştır.

   Derneğimizin kuruluş yılının yüz üncü yılı münasebeti ile 05 Haziran 2015 tarihinde dernek binamızda mevlit programı düzenlemiştik. Bu mevlide Kapalı Çarşı Esnafı yemek vermiş eski dernek Başkanlarımızdan  İhsan EFE nin eşi lokma döktürmüştü buradaki amacımız derneğimizin kuruluş yılı olan 18 Haziran 1983 tarihi olan günde her yıl ahrete intihal etmiş gazi ve şehitlerimize dernek olarak her yıl bu tarihlerde mevlit okutup bu davranışı geleneksel hale getirmekti.  Bu vesile ile 2016 yılı başlarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne dilekçe yazarak 18 Haziran 2016 tarihi ramazan ayına geldiğinden iftar öncesi mevlit okutulması konusunda görüş almak istedik. Bu talebimiz valilik tarafından da onaylanınca 23 Haziran 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

   Derneğimizin bu anlamlı gününde Bursa İl Müftümüz Sayın Mehmet Emin AY ı davet ederken Osmangazi İlçe Müftümüz Sayın Cahit ÇETİN hocamızı makamında ziyaret ettik. Sayın Müftümüzle bir süre istişarelerde bulunduk ve kendisini de bu güzel günümüzde aramızda görmek istediğimizi söyledik. Sayın Müftümüz bu güzel ve anlamlı günümüze değerli hocalarımızı görevlendirdiğini ve kendisinin de müsait olursa katılacaklarını arz ettiler.

   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak bizlere katkılarını esirgemeyen başta İl Müftümüz Sayın Mehmet Emin Ay ve Osmangazi İlçe Müftümüz Sayın Cahit ÇETİN hocamızı şahsım yönetimim ve üyelerimin adına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN

Paylaş