ŞEHİT SAMET AKTAŞ

   Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet AKTAŞ'ın Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki baba evinde ataş düştü.

   Samet AKTAŞ'ın şehadet haberi, ilçeye bağlı Hisaraltı Mahallesi'nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından bildirildi.Şehit Samet Aktaş'ın, 1,5 yıl önce göreve başladığı ve bekar olduğu öğrenildi.

   Şehit Aktaş'ın naaşı, askeri uçakla Bandırma 6. Ana Jet Üssü Komutanlığına, buradan da Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Hisaraltı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

   Baba evinde "helallik" alınmasının ardından Hisaraltı Şehitliğine götürülen şehit Aktaş için burada tören düzenlendi. Cenaze namazından sonra şehit  Aktaş'ın naaşı, Hisaraltı Şehitliği'ne defnedildi.

   Bursa Jandarma ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık şehidin babasını yalnız bırakmayarak her daim sizlerin yanınızdayız diyerek teselli etmeye çalıştı.

   Cenaze törenine, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Jandarma ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milletvekilleri katıldı, Bursa (Tümşad) Derneği, Siyasi Partilerin İl ve İlçe yöneticileri yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak başta Hakkari Çukurca da hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet dilerken yaralı askerlerimize de acil şifalar dileriz. Şehit Samet AKTAŞ ın ailesine ve diğer şehit ailelerine de Cenab-ı Allahtan sabırlar vermesini dileriz.

   TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN

 

Paylaş