26 AĞUSTOS ŞEREF GÜNÜ

   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak Derneğimiz; Çanakkale ve diğer cephelerden gelen Gazilere yardım etmek için, dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşanın talimatıyla 1915 de kurulan, 1983 de 2847 sayılı kanunla da Askeri kökenli dört dernekten biri olan ve “26 Ağustos Özel Şeref Günü” verilen dernektir.26 Ağustos 1922 Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ´ ün Büyük taarruzu başlattığı, Cumhuriyetimizin temellerini attığı gündür. Aynı zamanda bu gün 1071 Malazgirt zaferinin yıl dönümü ve derneğimizin 101 nci kuruluş yıldönümüdür.

   15 Temmuz 2016 tarihinde küresel güçler, fetullahçı terör örgütü ( FETÖ ) nün kullanarak demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ nde darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu kalkışmayı vatandaşlarımız askerimiz polisimiz ve diğer sivil örgütlerin de destekleri ile bastırılmıştır. Hainler yinede boş durmayıp dış ve iç uzantılarını devreye sokarak Van, Bitlis, Elazığ, Gaziantep, Şırnak illerimizde sivil asker ve polislerimizi kahpece kurulmuş tuzaklarla şehit etmekteler. Türk Milletini bu gibi oyunlarla yıldırmak korkutmak sindirmek çabası içine girmişler bizler asırlardır bu ve bu gibi davranışlara boyun eğmedik eğmeyeceğiz şairin dediği gibi “Hangi çılgın baba zincir vuracakmış şaşarım Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım” bizleri bu anlayışla vatanımıza sahip çıktık çıkmaya çalışacağız.     

   Darbe girişimi esnasında Şehit olan Asker, Polis ve Büyük Türk Milletinin kahraman evlatlarına Allah dan rahmet dilerken, Gazilerimize de acil şifalar dileriz.

   Yaşanan bu olaylar nedeniyle, 26 Ağustos Özel Şeref Günü Kutlamaları Genel Merkezimiz tarafından iptal edilmiştir.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN

Paylaş