HATIR SORMAK NE GÜZEL GEL SENDE ??

   1933 doğumlu gazimiz Demir AKGÜÇ  Bilecik İli Osmaneli İlçesinde ikamet etmekte.

   1933 doğumlu gazimiz 1954 yılında geçirmiş olduğu kaza sonucunda çok sevdiği askerlik görevinden ayrılmak zorunda kalmış. Geçtiğimiz günlerde dernek kayıtlarını incelerken 1933 doğumlu olması bizlerin dikkatini çekti ve bizlere bırakmış olduğu telefon numarasını aradık ve karşımıza gazimiz Demir AKGÜÇ çıktı kendisini gazi ve şehit aileleri derneğinden aradığımı söyledim ve karşımda kısık titreyen ve ağlamaklı bir ses tonuyla evlat bu güne kadar beni dernek tarafından arayıp halimi ve hatırımı soran olmadı beni çok mutlu ettin beni kok sevindirdin benim isteğim hatırlanmak çok bir şey istemiyorum diyerek göz yaşlarına hakim olamadı. Gazimize kendisini en kısa zaman içerisinde arayı ziyaret edeceğimi söyledim ve bekliyorum dedi.

   Geçtiğimiz günlerde Bilecik İline bağlı Osman eli ilçesindeki gazimizi ziyarete gittik. Bizleri bir anda karşısında gören gazimiz sizleri hiç beklemiyordum gelmezsiniz zannetmiştim ama yine beni şaşırtınız dedi. Kendisinin geçirmiş olduğu kaza sonunda ayakta durmakta sıkıntısının olduğu ve yaklaşık üç yıldır yatakta yattığını önceleri konuşamadığını şimdi ise kısmen düzeldiğini eşinin ve çocuklarını kendisine iyi baktıklarını sıkıntısını olmadığını sadece birilerin gelip kendisini ziyaret etmelerini istediğini söyledi.

   Gazimize dernek logolu ve kendisinin de olduğu bir resim hediye ettik ve gazimiz bu benim hayatım boyunca aldığım en güzel hediyedir sizlere çok teşekkür ederim dedi.

  Gerektiğinde bu aziz Vatanın uğruna canını ve uzuvlarını veren kahramanlara ve hatıralarına ne yapsak azdır. Bu duygularla gazi ve şehit aileleri derneği olarak aziz şehitlerimize Allahtan rahmet kahraman gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileriz.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN

Paylaş