YÜRÜYÜŞ

TERÖRE LANET ET !

ŞEHİDE SAYGI DUY !

CUMHURİYETE SAHİP ÇIK…

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bursa İl Başkanlığı’nın 29 Ekim 2016 Cumartesi Saat 17:00 de düzenlemiş olduğu Teröre Lanet Et ! Şehidine Saygı Duy ! Cumhuriyetine Sahip Çık yürüyüşüne davet edilen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetimi olarak bizlerde katılım sağladık.

Ülkemizin kurulduğu günün öncesi ve sonrası yıllarda yaşamış olduğu saldırılardan netice alamayan dış ve iç odaklar içerimize fitne fesat ve terör saldırıları yaparak bizleri ayrıştırmak istemekteler. Ulus olarak kenetlenmek birlikte hareket edip şer odaklarının üstesinden gelmek polisine, askerine, gazisine, şehidine ve Cumhuriyete sahip çıkmak için yürüyüş düzenleyen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bursa İl Başkanlığı yöneticileri bizleri de davet ettikleri için şahsım yönetimim ve üyelerim adına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR

VAKFI BURSA İL BAŞKANLIĞI’NIN BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Dava Arkadaşlarım, Yüreği Memleket Sevdasıyla Dolu Ülkü Erleri, Teşkilatımızın Kıymetli Mensupları, Basınımızın Güzide Temsilcileri, Hanımefendiler, Beyefendiler…

Milli Kurtuluş Savaşı’mızın nihayete erdiği, çekilen çilelerin sonucunda ilan ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak, vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi anmak için buraya toplandık. Cennet vatanımızın dört bir köşesinden işgal edilmesine karşı mücadeleye girişen yüce Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının liderliğinde düşmanları ülkemizden kovmuş, insanüstü gayretlerin, dünyayı şaşkına çeviren milli mücadelenin sonucun da istiklaline kavuşmuş ve yıkılan imparatorluğun yerine yeni bir Türk devleti kurmuştur. Yok olduğu düşünülen ve ateşten bir imtihandan geçen Türk milletinin bu destansı zaferi, zulüm altında inleyen bütün mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Bu zafer, dünyaya, yüce Türk milletinin kıyamete değin bu topraklarda kalacağının ilanı olmuştur.

29 Ekim, dökülen şehit kanlarının, cepheye mermi taşıyan anaların fedakarlıklarının, cihanda eşi benzeri görülmemiş bir inancın bayramıdır. Nasıl ki Milli Mücadeleden Cumhuriyet’e giden yolların taşlarını o günlerin milliyetçileri döşediyse, bugünde Türk Milliyetçileri ve Ülkücü Hareket’in bozkurtları Cumhuriyetimizi koruyacak, devletimizin düşmanlarına asla fırsat vermeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı olan ülkücüler Cumhuriyeti ve devleti müdafaa etmekte hiçbir tereddüt göstermeyecektir. Bugün burada Ülkücü Hareket’in bu sarsılmaz çelikten iradesini tarih nazarında kayıt altına aldık. 

Bu duygu ve inançla devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’E, silah arkadaşlarına, cepheye sırtında cephane taşıyan yiğit analarımıza ve aziz şehitlerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, ruhlarının şad olmasını Cenabı-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE !

FATİH RÜŞTÜ SÜTCÜ

ÜLKÜ OCAKLARI BURSA İL BAŞKANI​

 

Paylaş