ŞEHİT MURAT ATSEN İLKOKULU

Şehit Murat ATSEN 11.08.2008 tarihinde Erzincan’da sabah saat 9 sularında operasyon dönüşü terör örgütü tarafından yol kenarına döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu askeri araçta bulunan dokuz silah arkadaşıyla birlikte olay yerinde şehit düşmüştür.

Erzincan da şehit düşen; Şehit Murat ATSEN in adı  Adnan Menderes Mh. Yavuz Sultan Selim Cd. No 1 Emek Osmangazi adresinde bulunan Şehit Murat ATSEN İlkokulunuda ve Yıldırım Belediyesi tarafından Güllük Mahallesi'ne yapılan ve 2008 yılında Şehit Murat Atsen'in adını taşıyan parkta yaşatılıyor.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi yönetimi olarak Şehit Murat ATSEN İlkokulunu ziyaret ettik. Bizleri karşılayan Okul Müdürü Sayın Salih AKSU dan okul hakkında bilği edindik.

Sayın AKSU okulun 07.03.2008 tarihinde yapıldığını 02.11.2010 tarih ve 510/49783 sayılı valilik oluru ile okulumuza 11.08.2008 tarihinde Erzincan’da sabah saat 9 sularında operasyon dönüşü terör örgütü tarafından yol kenarına döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu askeri araçta bulunan dokuz silah arkadaşıyla birlikte olay yerinde şehit düşen Murat Atsen’in adı verilmiştir.  

Okulumuz Atatürk İlke ve İnkılapları ,Türk Milli Eğitim Temel İlkeleri Doğrultusunda; Her öğrenciye fırsat eşitliği sunmak. Türk Dilinin etkili kullanmasını sağlamak. Teknolojik gelişmelerin yaşama katılmasını sağlamak. Eleştirel analitik ve pozitif düşünme becerisini kazandırmak. Araştırmacı olmak. Sanatsal etkinliklerle estetik bilincini geliştirmek. Toplumsal duyarlılığı artırıcı çalışmalar yapmak. Sevgi, saygı, barış, dürüstlük ve hoşgörü gibi değerlerimizi yaşatmak. Bireysel farklılıklara değer vermek. Kişisel hak ve özgürlüklere saygı göstermek. Bilgiye saygı göstermek. Ulusal değerleri , evrensel değerler ile bütünleştirmek. Kültürel mirasımızı gelecek nesillere taşımaktır dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi yönetimi olarakak kendimiz ve derneğimiz hakkında bilgiler vererek 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla şehit isimleri verilen okulları ziyaret ettiğimizi bu vesile ile Şehit Murat ATSEN okulunda görev yapan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günlerini kutlayıp çalışmalarında başarılar dilerken Okul Müdürü Sayın Salih AKSUYA tüm öğretmenler adına dernek şiltimizi taktim ettik.

Şehit Murat ATSEN İlkokulu Müdürü Salih AKSU ve Değerli öğretmenlerimize bizlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerken Şehit Murat ATSEN i saygıyla, şükranla, minnetle anarız.

 

Ruhu Şad olsun

 

Metin ŞENOL

BAŞKAN 

Paylaş