ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102 İNCİ YILINI’ DA TÜM ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Bursa Şubesi, Türkiye Subaylar Derneği Bursa Şubesi, Türkiye Astsubaylar Derneği Bursa Şubesi, Emniyet Şehit Aileleri Vakfı sivil toplum kuruluşları gazi ve şehit aileleri yanı sıra vatandaşlarında katılımı ile 18 Mart şehitlerimizi anma programı Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK’ ün de katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde günün ilk saatlerinde Hamitler Şehitliğinde bulunan Şehitlik Abidesine çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gazi ve şehit ailelerimiz ve Valimiz İzzettin KÜÇÜK’ ile beraber şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret ederek şehitlerimizi dua andık.  Vali İzzettin Küçük, Şehitlik Anı Defterlerini imzaladı. Hamitler Şehitliğinden sonra Pınarbaşı Şehitliğinde bulunan şehitlerimizi de tek tek ziyaret edilerek dualarla andıktan sonra gazi ve şehit aileleri ile Gazi Anadolu Lisesi'nin Merinos AKKM' de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlediği programa katıldık.

Vali İzzettin KÜÇÜK’ ün 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla gazi ve şehit ailelerine öğlen yemeği verdi. Yemekte konuşma yapan Vali İzzettin KÜÇÜK Şehit Aileleri ve Gaziler ile bir arada olmaktan şeref duyduğunu belirten Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK: "18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla tertip etmiş olduğumuz yemek davetine icabet etmeniz dolayısıyla, bu şerefi bize bahşetmiş olmanız dolayısıyla her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

ÇANAKKALE SIRADAN BİR ZAFER DEĞİLDİR

18 Mart bizim tarihimizin altın sayfalarından bir tanesidir. İftihar duyduğumuz, daha sonraki tarihlerde milletimizin hatırladıkça güç ve kuvvet duyduğu onur duyduğu bir tarihtir. 18 Mart Çanakkale savaşları öyle önemlidir ki, Kurtuluş Savaşı'ndaki başarımızın ana motivasyonu enerji kaynağı olmuştur. 18 Mart sadece Türk Milleti için değil Dünya için de çok önem arz etmektedir. Bizim Çanakkale'yi tutmamızla düşmanların Rusya'ya yapmayı planladığı yardımlar engellenmiş ve Rusya çökmüştür. Bu çöküş tarihin seyrini değiştirmiştir. Diğer taraftan Çanakkale Zaferi Mustafa Kemal Atatürk gibi dâhiyi ortaya çıkardı ve o savaşı kazandıktan sonra da milletimize Kurtuluş Savaşını yapabilme iradesi, gücü, moral ve motivasyonunu verdi. Onun için Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Zaferi sıradan bir savaş sıradan bir zafer değildir. Dünyanın gidişatını değiştiren ve Türk Milleti'nin kaderini yeniden çizen bir savaştır, bir zaferdir. Ben bu vesileyle bizler rahat nefes alalım diye son nefeslerine kadar çarpışan bu uğurda canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. "i fadelerini kullandı.

Türkiye Harp malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak 18 Mart Şehitleri Günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anar ailelerine sabırlar dileriz.

 

Metin ŞENOL

BAŞKAN

  

 

Paylaş