NADİDE GÜVERCİNLERLE FARKINDALIK

Bursa Güvercin Festivali kapsamında Türkiye’nin nadide güvercinlerinin görülebileceği sergi, 9 Nisan’da Bursa Gürsu Spor Salonu’nda açıldı.

Bu yıl Şehit Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt YILDIZ’ ın anısına, Gürsu Belediyesi ve Bursa Güvercin Dernekleri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Bursa Güvercin Festivali 9 Nisan saat 10:00 ile 17:00 arasında Gürsu spor salonunda meraklılarıyla buluştu. Güvercinler Festivaline Gürsü Kaymakamı Mehmet MAKAS Gürsü Belediye Başkanı Mustafa IŞIK Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Metin ŞENOL Siyasi Parti temsilcileri çeşitli illerden gelen dernek başkanları ve güvercin sevenler katılım sağladı.

Bursa Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricileri Derneği (BTOGYD) Başkanı Özcan Taşçı, "Bursa güvercin festivalinde kültür değerlerimizden olan ata dede yadigarı emaneti ülkemize ait yerli güvercin ırklarının tamamı "Türkiye nadide güvercinleri sergisi de görücüye çıktı. Festivalin amacı, Milli birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, farklı toplum kesimlerini bir araya getirerek aynı olduğumuz konusu da farkındalığı artırmak, dostluğa kardeşliğe hizmet etmektir. Kamu kurum ve kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlamak ve güvercin yetiştiricilerinin toplumumuza kattığı değerleri bir kez daha kamuoyuna göstermektir dedi.

Festival kapsamında sergilenecek güvercinler hakkında bilgi veren Taşçı, "Bursa Oynarı, Mülakat, Muradiye Selaniği, Muhacir Selaniği (dönek), Mustafa Kemal Paşa kelebeği, Edremit, Akhisar, Bandırma kelebeği tüm kelebek güvercin çeşitleri, taklacı oyun güvercinin her rengi, Sivas kumrusu ve Sivas taklacı oyun güvercinleri görülebilecek. Ayrıca Şebbap güvercinlerin her rengi, gök, miski, çakmaklı, kürenk, arap akkuyruk, Mardin’in taklacı güvercinleri, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Mersin, Malatya, Van, Bayburt, Trabzon, Erzincan, Çorum ilimize ait çorum çıplağı, Konya Selçuklu güvercinleri ve Diyarbakır ilimizin nadide güvercin çeşitleri sergilenmektedir dedi. Festival tüm halka açık ve girişler ücretsiz

 

Paylaş