GEMLİK ASKERİ VETERİNER OKULU VE EĞİTİM MERKEZ

                      KOMUTANLIĞINI ZİYARET

Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığını Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi olarak ziyarette bulunduk.

Okul ilk olarak 1842 yılında İstanbul da Baytar Zabitan sınıfı olarak kurulmuş Kurulduğu yıllarda sadece askeri anlamda değil genel olarak veteriner hekimliğe temel teşkil etmiştir. 1947 yılında akademi unvanı verilerek Askeri Veteriner Tatbikat Okulu adını alarak Ankara ya taşındı, son olarak 09.EYLÜL 1972 de Gemlik’ e nakledildi. Gemlikte bulunan Kara Kuvvetleri Hayvan Deposu ile birlikte 1992 yılında ismi Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı olmuştur.

Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı görevine getirilen Tan. Albay Ahmet Tevfik KUŞ komutanımız bizleri makamında ağırlayarak bir süre sohbet etme fırsatı bulduk değerli komutanımıza dernek ve bizlerin yaşamış olduğumuz sıkıntılardan bahsettik. Komutanımız şahsım ve ekibim olarak bizlere düşen ne varsa hazır olduklarını ifade ettiler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği bursa Şubesi olarak bizleri ağırlayan başta Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tan. Albay Ahmet Tevfik KUŞ ve Veteriner Albay Aziz SEVİM komutanımıza ve tüm ekibine bizlere göstermiş oldukları ilgi alakadan dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

                    

 

Paylaş