MUHARİP GAZİLER DERNEK BAŞKANINDAN ZİYARET

Bursa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Muzaffer UYAR Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Gazi Metin ŞENOL’ u makamında ziyaret etti.

Sayın Uyar gazi ve şehit aileleri dernek başkanı Sayın ŞENOL ile sık sık bir araya geldiklerini bu gün ki buluşmanın da onlardan birisi olduğunu söyledi. Sayın UYAR bizler Kıbrıs Barış Harekatına katıldık ve görevimizi yerine getirerek gazi olduk. Ülke genelinde son zamanlarda yaşanan olaylar ve gazi ve şehit ailelerine bakış ve ayrımcılık konularında gerek dernek başkanları gerekse de yönetim kurulları ile istişare toplantıları düzenlediklerini söyledi. Kıbrıs gazisi ve dernek başkanı olarak bizlerinde talepleri var. Taleplerimizi yetkili mercilere dosya halinde sunmamıza rağmen bizlerin taleplerine sessiz kalındığını unutuldukların oysaki bizleri Kıbrıs Barış Harekatına Devletin gönderdiğini, Devletin de gazi ve şehit ailelerine ayrım yapmadan sahip çıkması gerektiğini ifade ettiler. 

Sayın ŞENOL gazi ve şehit aileleri derneğinin başkanlığını iki yıldır sürdürdüğünü 23 yılık dernek üyesi olduğunu başkanlığı süresince ilk günden bu güne kadar değerli büyüğüm kader arkadaşım ve abimiz olan aynı zamanda yıllardan bu yana dernek başkanlığı yapmış bilgi ve birikimi olan birinden bilgi almak istişarelerde bulunmak beraber hareket edip gazi ve şehit ailelerinin sıkıntılarını çözmek yasal hak edinme konularında beraber hareket etme konusunda fikir birliğine varmak için bazı zamanlarda bir araya geldiklerini ifade ettiler. Sayın ŞENOL gazi ve şehit ayrımının doğru olmadığını bu ayrımın toplum ve bizlerin arasında farklı söylem ve davranışlara neden olduğunu. Oysaki bizler hiçbir bedel almadan Peygamber ocağı bildiğimiz askerlik görevimizi ecdadımızın yerine getirdiği gibi bizlerde yerine getirirken gazi ve şehit olduk bu sınır ötesi olmuş iç güvenlik olmuş veya doğu batı güney kuzey hiç fark etmez gazi gazidir şehit şehittir ayrım yapmak bizlere yakışmaz  dedi.      

 Bursa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Muzaffer UYAR ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Gazi Metin ŞENOL gazi ve şehit ailelerinin ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söylediler.

 

Paylaş