GENEL MERKEZDEN DUYURU

Yönetim Kurulumuz, SGK Merkez Müdürü Murat GÜNDÜZ, SGK İl Müdürü Tuncay CEVHEROĞLU ile birlikte SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail YILMAZ ‘ı ziyaret ettik.
Malul Gazilerimiz ve Vazife Malullerimizin 2. Emeklilik işlemleri ve 2008 yılında çıkan 5510, 2013 Yılında çıkan 6495 ve 2330 sayılı Sayılı Kanunun iptali ve yeniden düzenlenmesi, sehven yapılan emeklilik işlemlerinin durumu, Şehit Anne ve Babalarımızın maaşlarının yükseltilmesi ile ilgili görüşme yapıldı.
1. Şehit Anne ve Babalarının maaşlarının yükseltilmesi ile ilgili taleplerimiz anlatıldı. Taleplerimiz doğrultusunda Meclise bu konunun düzeltilmesi ve maaş artırımı yapılması ile ilgili yasa tasarısı çalışması yapılacağı       bildirildi.
2. Görüşmemiz neticesinde 2013 yılından sonra Muayene Kontrolsüz olarak, Daimi Rapor alanlardan Sehven Yanlışlıkla emekli olanların maaşları yasa düzenlenene kadar durdurulmayacaktır.
3. Muayene Kontrollü daimi raporu olmayan, sehven yanlışlıkla emekli olup maaşları durdurulanların, ödenen maaşlar icra takibi ile geri istenilmeyecek, yeniden görevlerine dönebilmeleri için SGK tarafından kurumlarının istediği şekilde yazı        verilecektir.
4. Üyelerimizin İkinci emeklilik ile ilgili sorunları iletilerek Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanımıza durumun iletileceği Cumhurbaşkanımız ile görüşülerek karara bağlanacağı tarafımıza bildirildi.
5. Göz Protezleri ile ilgili sorun iletildi bir düzenleme yapılacağı tarafımıza bildirildi.
6. Ordu Vazife Malulleri Rütbelileri, 6495 sayılı yasa ile mağdur olan 5434 45 Rütbeli Gazilerin özlük haklarının düzeltilmesi için sorunlarını anlatarak kendilerine      ilettik.
Üyelerimize saygı ile duyurulur.

 

Paylaş