MEZUNİYET TÖRENİ

Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı'nda, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Astsubay Eğitim Merkezi'ndeki (ASEM) eğitimlerini başarıyla tamamlayan 969 öğrenci için tören düzenlendi.

Törene Bursa Valisi Yakup CANPOLAT, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali ÇARDAKÇI, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğ. Hakan SARAÇ, Işıklar Askeri Komutanı Albay Mehmet ÇİMEN, Gemlik Veteriner ve Garnizon Komutanı Albay Kıvanç KERBİŞÇİ, Bursa Merkez Komutanı Albay Gürkan ÇANKAYA, Bursa İl Protokolü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ve yönetim kurulu, gazi ve şehit ailelerinin yanı sıra Bursa halkı ve öğrenci velileri törene katılım sağlamışlardır.

Bursa Valisi Sayın Yakup CANBOLAT yaptığı konuşmada, Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun şimdiye kadar binlerce öğrenci ve çok sayıda komutan yetiştirdiğini anlatan Canbolat, öğrencilere şu ifadelerle seslendi:  "Sizler jandarma teşkilatına güç ve heyecan katacaksınız. Şunu unutmayınız, bir teşkilatın kıymet ve ehemmiyeti hizmet sunduğu halkın memnuniyetine bağlıdır. Halkı kucaklamayan, halka karışmayan ve halkın dertlerine çözüm üretmeyen kurum ve kuruluşlar asli görevlerini terk etmiş demektir. Dolayısıyla insanlara şefkatle, suçlulara cesaretle yaklaşın. Suçlularla mücadele etmekten asla çekinmeyin" dedi.

Eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun 969 astsubay adayının yeminiyle devam eden törende, öğrencilere diplomaları verildi.

 

Paylaş