11 EYLÜL BURSANIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU

Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak 11 Eylül Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü Bursa da coşkuyla kutluyoruz.

Tophane Mahallesi'ndeki Saltanat Kapı önünden başlayan kutlamalar kapsamında, mehter takımı, kılıç kalkan ekibi ve bando eşliğinde Gazi ve Şehit aileleri yanı sıra vatandaşlarında katılımıyla Heykele kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Burada, Bursa Valisi Yakup CANBOLAT ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ' ın, Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, törende yaptığı konuşmada, bugünün Bursa için önemli tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Başkan Aktaş, 11 Eylül 1922’nin Bursa’nın yanı sıra Türk Milleti’nin maneviyatındaki işgalin de sona erdiği gün olduğunu belirterek, “Kurtuluşun 2. yıl dönümünde belediye binamızın önünde Bursalılara seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, konuşmasının bir bölümünde; “Efendiler, bu kurtuluş gününü size tebrik ederken, bu dağlarda, bu ovalarda kanlarını döken şehitlerimizi ve vatanları için, milletleri için sıkıntı ve zahmet bilmeyen kahraman gazilerimizi saygıyla anarım. Kederlerin, felâketlerin son bulduğuna işaret olan bu kurtuluş bayramında bu güzel beldeyi, bu verimli bölgeyi Türk Cumhuriyeti’nin büyük uygarlık merkezlerinden biri durumuna getirmek için üzerinize düşen görevin ne kadar büyük, ne kadar çaba ve özveri gerektirdiğini de söylemek isterim. Efendiler! Bursa tarım memleketidir, sanat memleketidir, ticaret memleketidir, şifa memleketidir. Bursa, sahip olduğu doğal güzellikler ve mükemmellik ile rahat ve şenlikli bir memlekettir” dedikten sonra çok çalışarak bu memleketi mamur ve tarihine yakışır bir merkez haline getirmemiz gerektiğini söyler. Bizler de bu anlamlı günde geçmişi unutmayarak çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 11 Eylül Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşumuzun 97. yıldönümü kutlu olsun” diyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle yad etti.

Törende, şiirler okundu, mehter takımı ve kılıç kalkan ekibi gösteriler sundu.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

Paylaş