4M ALTIN ELEKTRİK LTD. ŞTİ. İFTAR YEMEĞİ KONUŞMA METNİ 

Değerli Komutanlarım, Sayın Altın Elektrik Yönetim Kurul Başkanı ve idarecileri, Çok değerli Dernek Başkanlarım, Mehmetçi Vakfı Şehit Aileleri, Gazi İşlem Uzmanı, Bölge Komutanlığında Çalışan saygı değer Hanımefendiler, Bir Birinden Değerli Gazi Ve Şehit Ailelerim bu güzel iftar davetimiz kırmayıp bizleri onurlandırdığınız için canı gönülden teşekkür ederim. 
 

  Sayın Komutanım Değerli Gazi ve Şehit Ailelerim Sözlerime hepimizin söz sahibi olduğumuz dernek hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Bizler yönetime 01.06.2015 tarihinde istifa eden gazi arkadaşlarımız, şehit babalarımızdan sonra yedekte bulunan gazi arkadaşlarımız, şehit babalarımızla görüşerek desteklerini talep ederek yönetimi tekrardan oluşturduk. İlk yönetim kurulu toplantısını  yaptığımızda şu iki  kararı  aldık. Bir Kimsenin Dinine, Meshebine,Irkına,Rengine bakmadan insanları insan oldukları için sevelim ve değer verelim dedik. Tıpkı Yunus Emre’ nin ilahi aşkla söylediği söz gibi  ( Yaratılanı Severim, Yaradan dan Ötürü ) sözü gibi, İki tüm gazi şehit ailelerini fırsat buldukça ziyaret edip onları bir bardak suyunu ve çayını içip varsa sıkıntılarını dinleme çözümü konusunda faydalı olmaya gayret etmekti. Ziyaretlerimizin asıl sebebi gazi ve şehit aileleri kimseden maddi bir beklenti içerisinde olmadan sadece birileri ve ya devlet tarafından aranmaları onları hayli memnun ettiğinden ailelerin gönüllerini alıp acılarına derman olmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü, gazi şehit aileleri olarak bu güzel vatanın bekası için en sevdikleri varlıklarını ve uzuvlarını vererek ağır bedeller ödemişlerdir, bu bedeli ödeyen aileler olarak ta gerek toplum tarafından gerek Devlet tarafından değer verilmesini bizleri sadece ramazan aylarında değil muhtelif zamanlarda da arayıp sormalarını talep etmekteyiz. Değerli gazi ve şehit aileleri bizleri biz yapan değerlerimize sahip çıkalım bunları kısaca bilgi notu olarak sizlere arz edeyim 18 Mart, 23 Nisan,19 Mayıs,30 Ağustos 19 Eylül, 29 Ekim, ve arife günleri de şehitliklerin ziyaretleri olmaktadır. Bayramların son günlerinde dernek üyelerimizin ve üye olmayan gazi ve şehit ailelerinin bu günlerde kendileri, çocukları, akrabaları eşleri, dostları olmak kaydıyla iştirak etmelerini zorunlu kılmalısınız çünkü gazi ve şehitlerimiz inançları ve bu değerler uğruna bizler yaşayalım ve bu değerleri yaşatalım diye ağır bedeller ödediler. Bizlere düşen uzuvlarını kaybeden gazi ve şehitlerimize laik olmak onların anılarına ve bırakmış oldukları emanetlere sahip çıkmaktır.

  Sayın Komutanım değerli gazi ve şehit aileleri yaklaşık bir yıldır ülkemizde terör örgütü tarafından çeşitli senaryolar oynanmaktadır. Doğu illerindeki olaylar neticesinde gerek asker, polis, korucu ve sivil vatandaşlarımız zarar görmüşlerdir. Bu olaylar karşısında gazi ve şehit aileleri yanı sıra vatandaşlarımızın da aklı selim davranarak birilerinin propagandasına gelmeden bu olayların çözümünü devletin silahlı güçlerine bırakmalıyız aksi taktirde birilerinin istemiş oldukları duruma düşeriz,  devletimizin bu olayların üstesinden gelecek her türlü imkan olanak ve teçhizata sahip olduğunu biliniz.

  Kahraman gazilerimiz elleri öpülesi şehit ailelerimiz Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi yönetimi olarak bizlere verilen süre zarfında elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösterdik göstermeye devam edeceğiz sizlerin ricaları bizler için emirdir. Sizler şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu emanetlersiniz emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu düşüncelerle bizlere bu güzel iftar sofrasını hazırlanmasına vesile olan Altın Elektrik LTD ŞTİ yönetim kurulu başkanı sayın Mesut ALTIN a şahsım yönetimim ve sizlerin adına teşekkür ederken Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜK ve Silah arkadaşları, ahrete intikal etmiş gazilerimize ve şehitlerimize yerlerin ve göklerin sahibi olan,kainatın ve bütün mevcudatın yegane sahibi olan,istediğini istediğine veren istediği zaman alma gücüne sahip olan ulular ulusu Allah ‘ ım dan rahmetini esirgememesini  hayatta kalan gazi ve şehit ailelerine de sağlıklı sıhhatli huzurlu bir yaşam vermesini niyaz ederken, Önümüzdeki günlerde kutlayacak olduğumuz Ramazan Bayramınızı şimdiden kutlar sağlık , huzur ve barış getirmesi temenni ederiz.  

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN  

Paylaş