19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Gazilik unvanı devlet tarafından verilen en önemli unvan ve değerdir. Savaşta ölenlere şehit, savaşa katılarak büyük fedakârlık, yararlılık gösterenlere ve yaralananlara ise gazi unvanı verilerek, gazi denir. Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir. Gerektiğinde canlarını vatan, bayrak, namus, bağımsızlık uğruna vermek için nefer olmuşlardır.

Ulusumuzun tarihinde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk evladı bu onurlara kavuşabilmek için ulusu, yurdu, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşmaktan asla kaçınmaz. Tarih boyunca atalarımız, her dönem, düşmanla mücadele etmiş ve düşmanı yurttan atmıştır. Yapılan savaşlarda yüz binlerce insanımız şehit olurken, bir o kadarı da cephede yaralanarak gazi olmuşlardır. Türk Milleti tarih boyunca bu örnekleri yaşamış olduğu gibi yakın zamanda bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’ nda yaşamıştır. Ya İstiklal, ya ölüm sözü bunu en güzel anlatan sözlerdendir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Bu kahramanlık günleri ile bizleri biz yapan şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Askeri dehası ve ileri görüşüyle tarihe ismini yazdıran, Dünyanın önünde saygı ile eğildiği büyük kahraman Mustafa Kemal’ le Sakarya Muharebesi’ nde gösterdiği başarılarından dolayı 1921 yılında gazilik şanına değer bulunmuştur. Gazi ve şehit ailelerini temsil eden dernekler 18 Haziran 1983 te 18081 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2847 Sayılı Kanunla Kurulan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, asker kökenli bir dernek olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile ahrete intikal eden gazilerimizi rahmetle minnetle anar hayata olan gazilerimize sağlıklı ömür ve mutluluklar dileriz.

Tüm gazilerimizin 19 Eylül gaziler gününü kutlar herşeyin gönüllerince olmasını temenni ederiz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

Paylaş