BURSA DA CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. inci yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Bursa’da da bir gün öncesinden kutlanmaya başlandı. Vali Yakup CANBOLAT’ ın katılımı ile, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ ın protokol, STK başkanları ve halkın katılımı ile tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl kutlamaları kapsamında Vali Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ ve protokol mensupları valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Törende konuşan Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, “Türk milleti 29 Ekim 1923’de bir kez daha bütün dünyaya iradesine pranga vurdurulmayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Milletin idaresini esas alan ve temsil eden cumhuriyetin ilan edilmesi bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu bir zaferdir. Cumhuriyetin ilanıyla Türk milletinin ve devletinin varlığı ebedîleşmiş, eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar toplumsal hayatımızda yer almaya başlamıştır. Zaferle sonuçlanan millî mücadelenin ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan cumhuriyet ilan edilmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Namık Kemal Halk Oyunları Derneği ve Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri büyük alkış alırken, Bursa Mehteran Takımı ve Tahtakıran Kılıç Kalkan ekiplerinin gösterileri de ilgiyle izlendi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Bursa Emniyet Şehit Aileleri Derneği, Okullar sivil toplum kuruluşları, birçok kurumun katıldı. Törenin sonunda Vali CANBOLAT, Başkan Alinur AKTAŞ, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Heykel’ den Cumhuriyet Caddesini takip ederek zafer plazaya kadar‘ Cumhuriyet Yürüyüşü’ yapıldı.

Paylaş