ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖZEL PROGRAMI

Büyükşehir belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Hür Eğitimciler Topluluğu, Pegem Akademi işbirliği ile Merinos AKKM Osmangazi Salonunda şehit Öğretmenlerimiz Şenay Aybüke YALÇIN ve Necmettin YILMAZ’ ın aziz hatırası için program düzenlendi.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN 9 Haziran 2017' de ilk görev yeri Kozluk' ta karne dağıttıktan sonra evine doğru yola çıktığı sırada dönemin Belediye Başkanı Veysi IŞIK' ın aracına teröristlerce açılan ateş sırasında ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Şehit Öğretmenimiz Necmettin YILMAZ’ ı 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisi’nde hain terör örgütü PKK tarafından aracının kurşunlanıp, yakılması sonrasında şehit edilen ve naaşı uzun aramalardan sonra 12 Temmuz 2017 tarihinde bulundu.

Öğretmenler gününe özel programına Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN, Şehit Öğretmenimiz Necmettin YILMAZ’ ın aileleri diğer illerden gelen öğretmenler, öğretmen adayları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim KILAVUZ, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan GÜR, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Metin ŞENOL, gazi, şehit aileleri ile hayata ilham veren öğretmenler katılım sağladılar.

Ülkemizdeki çocukları ve gençleri cehaletten kurtulması adına mücadele eden Şehit Öğretmenimiz Necmettin YILMAZ’ Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’I ve tüm şehitler rahmetle ve minnetle anıldı.

Paylaş