TÜM ŞEHİTLER İLE AHRETE İNTİKAL EDEN GAZİLER DUALARLA ANILDI

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığının Düzenlemiş olduğu 8. Geleneksel mevlit programı Bursa Mihraplı Parkı Şehitlik Anıtında gerçekleşti.

Mihraplı Parkı Şehitlik Anıtında gerçekleşen mevlit programına, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa KILINÇ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman ÇELİK, Bursa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Dr. Albay Latif OYGÜR, Bursa Merkez Komutanı Albay Salih VATANSEVER, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muammer DOĞAN, Müdür Yardımcıları Cevdet AKAÇ, Hayri AYDINLI, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bursa Şube Başkanı Albay Engin COŞKUN, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa Şube Başkanı Astsubay H. Şinasi DOĞAÇ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer UYAR, Bursa Emniyet Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevin FIRTINA, gazi şehit aileleri ile vatandaşlar katılım sağladılar.

Mevlit programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Dernek Başkanı Metin ŞENOL’ Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin Birinci Dünya savaşı sonunda savaş bölgelerinden (Çanakkale ve diğer cephelerden) İstanbul a gelip ihtiyaçlarını karşılayamayan ve memleketlerine gidemeyen yaralı harp malûllerinin; memleketlerine gönderilmelerinin sağlanması, eksik uzuvlarının yerine protezlerinin yaptırılması, giydirilmeleri ve harçlıklarının sağlanması amacıyla 1915 yılında Harbiye Nazırı Enver Paşanın talimatıyla İstanbul Merkez Kumandanı Miralay Cevdet Bey ve on bir arkadaşı tarafından kurulduğunu 1961 yılına kadar çeşitli isim değişiklikleri ile geldiğini 1961’de de Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adını aldığını söyledi. Türkiye genelinde gazi şehit adını kullanarak dernekler kurulup bir nevi Dernekler enflasyonu ortaya çıktığını, Aynı amaç uğruna faaliyet gösteren bu derneklerin 18 Haziran 1983 gün ve 18081 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2847 sayılı Kanunla Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adı altında birleşmeleri hüküm altına alınıldığını ifade etti. Dernek Başkanı ŞENOL gazi ve şehit adlarını kullanarak vatandaşlardan para toplandığını gazi şehit ailelerine uygun olmayan davranışlar sergilendiğini bu konuda ailelerden ve çevrelerindeki kişileri bilgilendirmelerini istedi. Başkan ŞENOL, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin 18 Haziran 1983 yılı Derneklerini Kamu Yararına alındığı günü münasebeti ile 7 yıldır düzenlemiş oldukları mevlit programını 8. Yine aynı tarihte düzenlediklerini, Katılım sağlayan protokol, gazi, şehit ve vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederken, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ile tüm şehitleri ve ahrete intikal eden gazileri rahmetle, minnetle anar, hayatta olan gazilere sağlıklı ömür dilerim dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman ÇELİK’ Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin temelleri 108. Yıl önce çelikten duvarlara karşı durulduğu, Dünyanın önünde diz çöktüğü Çanakkale de atıldığını, Bu savaşta ailesine, yavuklusuna kavuşmak, kaybedilen uzuvların yerine gerekli protezlerin yapılması için kurulmuştur. Başkan Vekili Süleyman ÇELİK, şehit ve gazi ailelerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ ın selamlarını iletirken tüm şehitleri ve ahrete intikal eden gazileri rahmetle, minnetle andı hayatta olan gazilere ile şehit ailelerine sağlıklı ömürler diledi.

Mevlit programı yapılan duaların ardından ikramla son buldu.

Paylaş