23 NİSAN’ IN TARİHİ SORUMLULUĞUNU MUHAFAZA EDECEĞİZ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

Saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alınıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı olan 23 Nisan 1920 gününü İstiklal Harbimizin Başkomutanı ilk Başkanı Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK dünya çocuklarına armağan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bu bayramı dünya çocuklarına armağan etmiş ve 23 Nisan ülkemizde çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

ATATÜRK diyor ki;

Bütün cihan bilmelidir ki ! artık bu devletin ve milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir makam vardır; O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gurur ve mutluluğunu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı olarak yaşıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ülkemiz çocukları ile dünya çocuklarına armağan edilişinin 103. Yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ederiz.

 

Paylaş