İKİ YIL İKİ AY İKİ GÜN 11 EYLÜL DE SON BULDU

Türk Ordusu, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın öncülüğünde Büyük Taarruz harekâtı ile işgalden "2 yıl, 2 ay, 2 gün" sonra 11 Eylül 1922'de Yunan askerini Bursa'dan çıkardı.

Bursa’da 2 yıl, 2ay, 2 gün süren Yunan işgalinin sona ermesinin 101 yılı kutlamaları, 10.09.2023 tarihinde 18:00 de tarihi Belediye Binası önünde, Vali Yardımcısı Rıza GENÇOĞLU, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi YILDIZ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem ERDEM’ in katılımlarıyla başlayan program, muharip gazilerinin temsili kurtuluş gösterisi, fener alayı ve Uğur IŞILAK konseri sonbuldu.

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü kentte coşkuyla kutlandı. Kurtuluşun 101’inci yıldönümü çerçevesinde, Bursa Valisi Mahmut DEMİRTAŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ ve protokolün katılımıyla, Tophane’den Atatürk heykeline kadar mehter ve bando eşliğinde kortej gerçekleştirildi.

Atatürk heykelinin önünde son bulan kortej sonrası konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ “Bugün tarihimizin en anlamlı günlerinden birini kutlamak için buradayız. Bursa’nın kurtuluşunun 101’inci yılında coşku ve mutluluk yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibinin gösterileri, halk oyunları gösterileri, mehteran takımının gösteriler ve kılıç kalkan ekibinin gösterileriyle son buldu.

Paylaş