BİR ŞEHİT BİR ÖYKÜ” BİR ŞİİR 2. CİLDİ ÇIKTI!

Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir" projesinin 2. cildi, 10 Ocak 2024 tarihinde, proje koordinatörü Harun YILDIRIM liderliğinde okuyucularıyla buluştu. Bu proje, şehitlerin gerçek öykülerini, ailelerinin verdiği bilgilerle yazarak duygusal anıları ve yaşanmışlıkları ortaya çıkarmayı amaçlayan anlamlı bir girişimdir.

Kitap, şehitlerin aileleri tarafından verilen gerçek bilgilerden yola çıkarak yazılmış hikâyeleri içermekte ve okuyucuların yüreğine dokunacak hatıraları paylaşmaktadır. Kitap, şehitlerin isimlerinin bir kitapta yer almasıyla, onların unutulmaması ve anılarının yaşatılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Şehitlerin hikâyelerini okuyarak, onların özel ve anlam dolu hayatlarına tanıklık etmek, bu insanların sadece birkaç gün yas tutulup unutulmaması gereken değerli bireyler olduklarını anlamak mümkündür. Proje, şehitlerin yaşamlarına ve fedakârlıklarına duyarlılık oluşturmayı amaçlamaktadır.

Projenin 2. cildinde, 40 şair/yazar tarafından kaleme alınan 43 şehidin öyküsü bulunmaktadır. Bu cilt, birçok yazarın katkısıyla zenginleşmiş ve şehitlerin anılarını içeren duygusal bir derleme sunmaktadır.

Proje koordinatörü Harun YILDIRIM, Faruk AMBARCIOĞLU ve yönetim kurulu, proje disiplinli ve çekirdek bir kadro tarafından yönetilmiş, şehit ailelerinden alınan muvafakat name ile hikâyelerin izinli bir şekilde yayımlanmıştır. Bu eserin amacı, şehitlerle ilgili farkındalık oluşturmak ve onların hikâyelerini yaşatmaktır.

Kitabın tanıtımı, Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Yerleşkesi Konferans Salonu'nda 31 Ocak 2024 tarihinde saat 11: 00'de gerçekleşecektir.

Tüm halkımız davetlidir.

 

 

Paylaş