DASKUT TAN GAZÎ VE ŞEHÎT AİLELERİ DERNEĞİ NE ZİYARET

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı, Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Tuncay MERİÇLİ ve şehit eşi Mine SATIR' ı ağırlayarak önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Tuncay MERİÇLİ, ziyaret sırasında DASKUT olarak amaçlarının hayat kurtarmak olduğunu vurgulayarak, çalışanlarının gönüllülük esasına dayalı arama ve kurtarma birimi olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. MERİÇLİ, DASKUT' un ülkedeki en büyük motorize arama kurtarma organizasyonlarından biri olduğunu ifade ederek, "Gönüllü ol, hayat kurtar" ilkesi ve duruşuyla hareket ettiklerini söyledi. Dernek Başkanı Tuncay MERİÇLİ, afet eğitimi talep eden tüm kişi ve kuruluşlara eğitim verdiklerini ve bu çerçevede gazi ve şehit ailelerini bilgilendirebileceklerini ifade etti. Ayrıca, Dernek Başkanı Metin ŞENOL' a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ise ülkedeki afetlerde birçok vatandaşın bilinçsizlik ve kurtarma faaliyetlerinde mağdur olduğuna dikkat çekti. ŞENOL, afet bilincinin ve kurtarma teknik becerilerinin öğrenilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, afet konusunda bilgilendirme, eğitim ve yardımlarından dolayı teşekkür etti ve DASKUT' un çalışmalarında başarılar diledi.

 

Paylaş