17.08.2015 tarihinde ziyaretlerimize Bursa ilçelerinden Yenişehir ilçesinde gazi ve şehit ailelerini ziyarete devam ediyoruz. İznik yolu üzerinde bulunan çay bahçesinde buluşarak gazi ve şehit aileleri ile toplantı yaptık. Derneğimize üye olmayan ailelere dernek faaliyetleri hakkında bilgi verildikten sonra kendileri derneğimize üye olmak için ne gerekiyorsa yapıp üye olalım dediler.

           Çay bahçesindeki görüşmeden sonra Mecidiye Köyünde bulunan şehit ailemizi ziyaret ettik aile bizleri çok güzel karşıladı aileyi yalnız ca askerler ziyarete geliyormuş başka arayan ve soran yokmuş. Bizleri görünce çok mutlu oldular. Ailelerin sıkıntıları 2006 da şehit olan çocuklarından sadece Mehmetçik Vakfından yardım almışlar. Emekli sandığından herhangi bir yardım almamışlar ta ki afyon patlaması olana kadar. Afyon patlamasından sonra bizler hatırlandık diyorlar. 2013 yılında çıkan torba yasadan faydalanmışlar yıllarca şehit ailelerimiz perişanlık yaşamışlar. Buradan Yenişehir merkezde gazimize uğradık kendisi evde değildi. Oradan şehit ailesini ziyarete gittik gitmeden önce Bursa dan arandı aranmasına rağmen evlerinin önüne gidildiğinde kendileri misafir kabul edemeyeceklerini söyleyerek bizleri geri çevirdiler.

      Bu olayı duymuştum ama inanmamıştım bizzat yaşamış oldum. Oysaki bizler şehit ailelerinin acılarını paylaşmak sıkıntıları varsa çözmek düşüncesindeydik. Buradan ayrılarak ÇELTİKÇİ köyüne geçtik buradaki aileler bizleri geç saat olmasına rağmen beklemişler ve ailelerle buluşup kendileri ile güzel bir zaman geçirildi. Yenişehir İlçemizde ikamet eden gazi Selim KUVANCI bizlerle beraber ailelerimizi ziyaret dereken bizlere yardımcı oldu kendisine derneğimiz adına teşekkür ederiz. Bu tarihten sonraki çalışmalarımızda aileler bizlerin yanında bizler ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizlerin birimizden farkı yok bizler aslında kocaman bir aileyiz ailenin mutluluğu için her birey üzerine düşeni yapması dileklerimizle.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Bursa şubesi olarak elimizde gelen her türlü desteği sunmaya çalışacağız. Gazi ve Şehit ailelerine bizlere göstermiş oldukları sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
 

                                                                                                                                                                                              Yönetim Kurulu Adına 
                                                                                                                                                                                                    Metin ŞENOL

  • Etiketler:
Paylaş