HASAN ATİLLA UĞUR' UN ZİYARETİ

   1971 yılında girdiği Kuleli Askeri Lisesi'nden 1975 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kara Harp Okulu'na girdi. 1979 yılında Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun oldu. Piyade ve Jandarma okullarını bitirdikten sonra Foça'da komando eğitim aldı. 1981 yılından itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulundu. 1998 yılında Antalya'ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlayan birliğin komutanıydı. 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'ın İmralı'nda sorgusunu yaptı.

   2000-2001 yıllarında Hizbullah'a karşı yapılan operasyonlarda önemli görevler aldı. 2002-2004 yılları arası Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2004-2005 yılları arası Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulundu. 2005-2007 yılları arası Çanakkale Eğitim Alay Komutanlığı görevinde bulundu. 2007 yılında bu görevde Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

   Hakkari Çukurca İlçesi’nde Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’nda terör örgütü saldırısında şehit düşen Asteğmen Zeki Burak OKAY ın babası Sezai OKAY özel sektörde yöneticilik yapan ve aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesinde yönetimde görev alan genel merkez de ikinci başkanlık görevinde bulunan şehit babası Sezai OKAY ve Hasan Atilla UĞUR Komutanımız derneğimizi ziyarete geldiler.

   Sayın Komutanımıza derneğimiz hakkında bilgiler verildi. Gazi ve şehit aileleri olarak yaşamış olduğumuz sıkıntılardan bahsettik. Sayın OKAY da bir şehit babası olarak bizlerle beraber yaşamış olduğu sıkıntıları da aktardı. Sayın Komutanımız bizlerin yaşamış olduğu sıkıntıları dile getireceğini elinden gelen her türlü katkıyı koyacağını ifade ettiler.

   Derneğimizi ziyarete gelen Sayın Hasan Atilla UĞUR u ve çalışma ekibine ve sayın şehit babası Sezai OKAY a bizlerin sıkıntılarını dinleyip duyarsız kalmadıkları için yönetimim adına teşekkür ederim.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN  

  

Paylaş