AHMET EMİN YILMAZ’ I ZİYARET

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Gazi Metin ŞENOL ve gazi, şehit babalarından oluşan yönetim kurulu ile Bursa Olay Gazetesinde Program ve Köşe Yazarlığı yapan Ahmet Emin YILMAZ’ ı ziyaret etti.

Ahmet Emin YILMAZ Gazeteciliğe Mayıs 1977’de Bursa Marmara gazetesinde spor muhabiri olarak başlayan,1983 yılında siyasi partilerin kuruluşunu gazeteci olarak izledi. Bursa’ da ilk siyasi muhabiri oldu. Aralık 1983’ten itibaren siyasi kulisleri aktardığı Bursa Kazanı adlı köşeyi hazırlamaya başladı. O tarihten bu yana her gün yayınlanan köşe de siyaset kulisi ve haberin perde arkası tarzıyla Bursa’ da bir ilk oldu ve halen Bursa yerel basınında tüm gazetelerdeki benzerlerine öncülük eden Ahmet Emin YILMAZ aynı zamanda da birçok kuruluşta görev almaktadır.

Olay Gazetesi Program hazırlayan ve sunan aynı zamanda Köşe yazarlığı yapan Ahmet Emin YILMAZ’ ın köşe yazısında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesini kaleme aldığı bir yazısı için ziyaret edildi. Sayın Ahmet Emin YILMAZ dernek yönetimini kendi ofisinde ağırladı. Dernek Başkanı Gazi Metin ŞENOL derneğinin kuruluşu, amacı, faaliyetleri ve tüzüğü hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Sayın A.Emin YILMAZ gazi ve şehit aileleri adına kendisini ziyarete geldiklerinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler. Gazi ve şehit ailelerine ne yapsak azdır bizler sizlere elimizden gelen her katkıyı sunmaya hazırız dedi.

Dernek Başkanı Gazi Metin ŞENOL Olay Gazetesi Program hazırlayan ve sunan aynı zamanda Köşe yazarlığı yapan Ahmet Emin YILMAZ’ şahsı, yönetimi ve üyeleri adına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Ahmet Emin YILMAZ’ ın köşe yazısı.

   Onlar devlet için bedel ödediler, saygı ve adalet bekliyorlar

 

Kimi çatışmalarda yaralanıp sakat kalmış, kimi de aslan gibi evladını şehit vermiş, ama hepsi çakı gibi.

Gazi olan Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol, şehit babası 2. Başkan Ali Taştan, şehit babası Muhasip İsmail Gökçen ve gazi Denetleme Kurulu Başkanı İsmail Erim bir örnek giysileriyle ziyaretimize geldiler.

Verdikleri mesaj net:

“Devletin bekası için bedel ödedik, fakat şehit ve gaziler arasında ayırım ortaya çıktı, içimize sindiremiyoruz.”

Kendilerine 650 lirayla asgari ücret arasında ödeme yapılırken, 15 Temmuz şehit ve gazilerine 3 bin 200 lira ödendiğini söyleyip, adalet istiyorlar.

Ayrıca…

Milli Savunma Bakanlığı’ndan alınıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlanmaya itiraz ederken “Biz engelli değildik, devlet için engelli olduk” diyorlar.

Bir de…

Osmangazi eski Kaymakamı ve Emekli Vali Yardımcısı Ferhat Baştürk’le yaşanan onur üyeliğinden çıkarma konusuna üzülüyorlar. “Başvuru formunda bilgi yoktu, tüzük gereği çıkardık. Keşke dernek faaliyetlerinde kendisini görebilseydik” diyorlar.

    

    

Paylaş